Hotstone massage – ORM Massages
Bel voor een afspraak: 06-46738011 of gebruik het Contact Formulier

Hotstone massage

hotstone3-e1444407843498Het masseren met hete stenen is al eeuwenoud. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren, omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen.

Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca’s, Indianen, Maori’s en vele andere culturen. Ze gebruikten warme stenen bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt om ziekten en aandoeningen te voorkomen en te behandelen. Hier werden de stenen onder andere op de acupunctuurpunten geplaatst en over de meridianen gestreken.

Een Hotstone massage wordt ook wel Lavastone, Yoastone of LaStone genoemd. Het is een lichaamsbehandeling vanuit de gedachtegang ‘Ziel, lichaam en geest zijn één’ .

Effect

Door de combinatie van warmte en beweging, dit wordt thermodynamica genoemd, kan de masseur dieper in het spierweefsel komen, waardoor de massage of behandeling effectiever is.

Een Hotstone massage zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf herstelt, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.hotstone2-21

Hotstone massage is goed bij spierpijn, spierverstuikingen en spierspanningen. Het helpt bij een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten, artritis, reuma*, fibromyalgie en menstruatiepijn. Door de ontspannende werking helpt het bij stress en angstgevoelens, maar let op, het werkt niet bij een burn-out.

* Let op: dit geldt niet voor alle vormen van reuma, neem contact op met een arts of therapeut voor een advies.

 

Behandeling

Een Hotstone massage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden Celsius. De voor een Hotstone massage gebruikte stenen zijn basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast.

 

Heeft u vragen of weet u niet welke massage het beste bij u past? Geen probleem, u kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier of bellen naar 06 – 4673 8011.

Copyright ORM Massages 2016, Van den broekstraat 32 - 3544 MV Utrecht, Massages ter Leidsche Rijn - Algemene Voorwaarden - Contact